Kérdés: Amikor a binoculart (távcső) vagy az UZO-t használom előre nézve csak fehér ködöt látni semmi mást! Van megoldás?

Válasz: Ha megvetted a gémet akkor a megoldás a legújabb patch feltétele és ha játék közben felmerül a hiba akkor a ctrl+p kombinációt használva eltüntetheted. Akinek nincs lehetősége patcholni annak van egy másik megoldás (bár nem mindenkinek műxik): a grafikai beállításoknál a particle density-t (részecskesűrűség) vedd le 70% körülire. És persze mindig rakd fel a VGAdnak megfelelő lehető legújabb drivert, hátha az megoldja.

 

Tuvok tollából:

"Szóval a felszíni támadás és az UZO, azaz a "húdekeményvagyok mitnekemmerülés" taktika :)

Két féle tengeralattjáró kapitány létezik: vakmerő, és még vakmerőbb . Akik felszínen támadnak az utóbbiak közé tartoznak . Hogy mi a felszíni támadás előnye ? Van pár: Dízel motorokat használsz, így gyorsabb a manőverezés; nincs szükség csendes üzemmódra, és bármilyen viharban alkalmazható, például mikor a periszkópot rendszeresen beborítja a hullámzás így megnehezítve a célzást .
Hogy mikor lehet felszínen támadni ? Csakis éjszaka ! És érdemes viharban, nagy hullámzásban, mert úgy kisebb az esélye, hogy észrevesznek a hajók, ennek főleg a háború későbbi szakaszában van jelentősége, mikor a kereskedőhajók rendelkeznek ágyúval . És csakis egy, maximum kettő hajó esetén érdemes használni ezt a taktikát, illetve konvojnál .
A menete lényegében ugyanaz, mint a víz alatti támadásnak, annyi különbséggel, hogy "rohamozni" kell . Jóval a célpontok előtt beállsz egy pozícióba, vársz, majd mikor már közel van a hajó az ideális lövésszöghöz, teljes gőzzel elindulsz a cél felé, UZO-val beméred (esetleg azonosítod magasabb realizmus esetén), majd tűz ! Több hajó esetén miután rálőttél az első hajóra, fordulsz a másodikra, vársz az ideális szögre, aztán tűz ! Ha nincs több célpont, érdemes élesen elkanyarodni, esetleg lemerülni, mert miután az első hajót találat érte, a második (mivel közel vagy) azonnal elkezd rád lőni (persze míg oda nem ér a torpedó ;D), már ha van ágyúja .
Konvoj ellen csakis a háború elején használható (kellemetlen, mikor 6-8 hajó lő rád egyszerre), de mikor vársz, hogy a konvoj közelebb kerüljön, mindenképp merülj le ! A konvoj előtt általában hadihajó megy, azt várd el (vagy lődd ki, aztán tied a pálya :D) . Miután a hajók kellő távba kerültek (900 - 1000m), engedd ki a ballasztokat (E), és teljes gőzzel előre ! Előtte a periszkóppal szétnézve a hajók útvonalát rajzolgasd meg a térképen, mindent tervezz meg előre, hogy támadás közben kevesebb dologra kelljen odafigyelni, és ideális pozícióból indulj ! Minden a sebességen és gyors manőverezésen múlik, csak perceid vannak . Hajót bemér, lő, manőverez, bemér, lő, és így tovább ... Keresztül vágtathatsz a konvojon (figyelj oda nehogy legázoljanak !), így a hátső vetőcsöve(ke)t is használhatod . Jó esetben 4-5 hajót is kilőhetsz . Ha hadihajó közeledik; nincs torpedód már; vagy már nincs ideális célzóhelyen hajó, azonnal rendelj el vészmerülést (C), mert ekkorra az össze hadihajó a szektorban téged fog keresni . Ha van, engedj ki decoy-t (J), manőverezz, csendes üzemmód (Z), és várd meg míg elmennek .
Remélem nem túl bonyolult, én néha nagyobb sikerrel jártam így, mint lemerülve, csigalassan lavírozgatva . :)'